Η κάλυψη του οχήματός μας από φυσικά φαινόμενα είναι πολύ σημαντική ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες.

Ως ασφάλιση φυσικών φαινομένων ορίζονται οι ζημιές που προκαλούνται στο όχημα από πλημμύρα, καταιγίδα, χιόνι ή χαλάζι,ανεμοθύελλα, σεισμό, κατολίσθηση, καθίζηση.

Αν έχετε ή θέλήσετε να προσθέσετε κάλυψη από φυσικά φαινόμενα θα πρέπει να γνωρίζεται τις εξαιρέσεις που ενδέχεται να υπάρχουν καθώς επίσης και την απαλλαγή που έχει η κάθε κάλυψη κατά περίπτωση.

Η κάλυψη από φυσικά φαινόμενα μπορεί να μην καλύπτει α. βλάβες στα ηλεκτρικά ή ηλεκτρονικά συστήματα του οχήματος σας, β. ζημιές που προκλήθηκαν στο όχημα ενώ αυτό βρίσκονταν σε υπόγειο πάρκινγκ ενώ γ. μπορεί να εξαιρεί την θραύση κρυστάλλων ή τις ζημιές από χαλάζι. Σε περίπτωση που επιθυμείτε τις παραπάνω καλύψεις, θα πρέπει να τις ζητήσετε.

Είναι σημαντικό επίσης να γνωρίζεται και πρέπει να ζητήσετε διευκρινήσεις από τον ασφαλιστή σας την απαλλαγή/ές που έχουν οι καλύψεις από φυσικά φαινόμενα. Η απαλλαγή είναι η συμμετοχή του ασφαλιζόμενου στην επισκευή του οχήματος σε περίπτωση ζημιάς από φυσικά φαινόμενα.

Παρόλο που οι εξαιρέσεις αναγράφονται ρητά στους όρους των ασφαλιστηρίων συμβολαίων, καλό είναι λάβετε αναλυτική ενημέρωση από τον ασφαληστή σας για τις πιθανές εξαιρέσεις που ισχύουν και για το ύψος της απαλλαγής της κάθε κάλυψης καθώς διαφέρουν από ασφαλιστική σε ασφαλιστική

Σε περίπτωση που το όχημά σας υποστεί ζημιές από καιρικά φαινόμενα, για να διεκδικήσετε αποζημίωση από την ασφαλιστική σας εταιρεία θα πρέπει:

Nα καλέσετε την φροντίδα ατυχήματος για την καταγραφή του περιστατικού
Nα παραλάβετε από την Ε.Μ.Υ. το δελτίο καιρικών φαινομένωντο οποίο θα αφορά τη περιοχή και την ώρα που έλαβαν χώρα τα εν λόγω φαινόμενα.
Η εταιρεία μας αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία αποζημίωσης από φυσικά φαινόμενα. Μπες εδώ για να δεις περισσότερα ή κάλεσέ μας στο 210.46.28.075